11 Şubat 2015 Çarşamba

Dalyan Turu


Muğla İli Ortaca ilçesine bağlı tatil beldesi Dalyan eşsiz güzellikleri ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Dalyan’a gelen misafirler otel, motel, pansiyon, Dalyan yazlık kiralık villa, Dalyan tatil evlerinde konaklamakta ve Dalyan’ı ve çevresini gezmekte,  doğayla başbaşa eşsiz bir tatil yaşamaktadır.

Dalyan kanalı Köyceğiz Gölünü Akdeniz ile birleştirmektedir. İztuzu plajı ise dünyaca bilinmektedir. İztuzu plajının bu kadar bilindik olmasının sebebi ise caretta caretta kaplumbağalarının bu plaja yumurtalarını bırakmasıdır. Dalyan antik liman şehri Karios’un kurulduğu yerdir ve burada uygarlığa ait kalıntılar bulunmaktadır. Dalyan’da görülecek gezilecek yerler arasında kral mezarları, çamur banyoları, Dalyan çarşısı, Dalyan sokakları vardır. Eşsiz doğal güzellikler sergileyen Dalyan’da yapılacak aktiviteler arasında dalış ve su sporları, tekne ile ada ve koy gezileri, rafting, foto safari, doğa yürüyüşü sayılabilir. Turizm açısından sürekli gelişen Dalyan’da misafirlerirn alış veriş yapabilecekleri mağazalar, marketler, turizm şirketleri, tur ve seyahat acenteleri vardır.

Dalyan’da kiralık villada konaklayan misafirler beş yıldızlı otel konforunda bir tatil yaşamaktadır. Her bütçeye uygun kiralık villalar bulunmaktadır. Villa bahçesinde özel yüzme havuzu, çocuk havuzu, şezlonglar, güneş şemsiyesi, bahçe masası ve sandalyeler, barbekü yer almaktadır. Misafirlere dayalı döşeli ve temiz olarak teslim edilen villa içerisinde tüm ev dekorasyon eşyaları bulunmaktadır. Misafirler özgür bir tatil yaşamakta, istedikleri zaman Dalyan plajlarında denize girmekte, güneşlenmekte, istedikleri zaman villa bahçesinde yer alan havuzu kullanmaktadırlar. Yemek ihtiyaçlarını villada veya Dalyan’ın leziz yemekler ve deniz ürünleri sunan restoranlarında karşılamaktadırlar.

Dalyan diğer tatil beldelerine de yakındır. Dalaman havalimanına 28, Marmaris’e 90, Ortaca’ya 12, Kalkan’a 126, Kekova’ya 127, Patara’ya 140, İztuzu Plajına 12, Fethiye’ye 67, Kaş’a, 160, Köyceğiz’e 20, Sarıgerme’ye 31 km. uzaklıktadır.