23 Ocak 2014 Perşembe

Uludağ Kayak Turu


Yıllardır kış turizminin başkenti olmayı sürdürmüş olan Uludağ Yunan mitolojisinde Olympos Misios adıyla tanınır. Tanrıların Troya Savaşını izlediği yer olarak anılır. Osmanlı döneminde ise Uludağ’a Bizanslı keşişlerin sığındığı yer olması nedeniyle Keşiş Dağı ismi verilmiştir.

Uludağ Turu kış turizminin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Uludağ’a tur düzenleyen turizm şirketleri tura katılanların eğlenmesi, dinlenmesi, kayak aktiviteleri yapması için uygun hava koşullarını, kayak için uygun kar kalınlığını takip ediyor ve keyifli bir yolculuk sonrası Uludağ Kayak Merkezine ulaşılıyor. Konaklamak için lüks oteller bulunuyor. Güleryüzlü, saygılı otel personeli personeli  müşterilerin memnuniyeti sağlanıyor. Harika bir ortamda eşsiz bir tatil yaşanıyor.

Uludağ, Marmara bölgesinde Bursa il sınırları içinde bulunuyor, Bursa’ya uzaklığı 40 km, İstanbul’a uzaklığı ise 150 kilometredir ve Bursa’dan Uludağ’a teleferikle de çıkılabiliyor. Teleferiğin son durağı Sarıalan mevkidir ve Sarıalan ile oteller arası 7 kilometre mesafededir. Telesiyej veya minibüslerle oteller ulaşılmaktadır. Uludağ’da 15 in üzerinde otel bulunmaktadır.

 Uludağ’da ılıman iklime hüküm sürüyor ve yılda ortalama 2 ay sıcaklık eksi dereceye düşüyor. Kayak merkezi 1750 ile 2543 metre yükseklikte kurulmuştur ve Uludağ’ın sirvesi Kara Tepe’nin yüksekliği ise 2543 metredir. Yılda ortalama 6 ay karla örtülü olan Uludağ’da kayak, buz pateni, snow board yapılıyor. Big foot, kar motosikleti gibi aktiviteler de Uludağ Turunun vazgeçilmez aktiviteleri arasında yer alıyor. Kayak merkezinde deneyimle kayak hocaları bulunuyor ve isteyen misafirler kayak hocası eşliğinde kayak öğrenerek kayak yapıyor.

Uludağ turunda eşsiz kar manzarası fotoğrafları çekiliyor.  Çam ağaçlarının, dağ köylerinin kartpostal kadar güzel kar manzaralı görüntüleri fotoğraf karelerine giriyor. Karda yürüyüş yapılıyor. Kış mevsiminde kar üzerinde mangalda sucuk ekmek yapma ve yemenin keyfi yaşanıyor.