18 Mart 2014 Salı

Antalya Saklıkent Kayak Turu



Antalya Saklıkent Kayak Turu düzenleyen turizm şirketleri günübirlik ve konaklamalı olarak turları gerçekleştirmektedir.

Saklıkent Kayak Merkezi Toros Dağlarında yer alan Bakırlıdağı kuzeyinde bulunan 2550 metre yükseklikte yer alan Beydağı’nda kurulmuştur. Kayak merkezi 2000-2400 metre arasında bulunmaktadır. Saklıkent kayak merkezi dağ evleri kayak tesislerinden oluşmuş bir komplekstir. Kayak merkezinde kayak sezonu kısa sürmektedir. Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında devam eden sezon yaklaşık Nisan ayı ilk haftasına kadar devam etmekte, 120 gün gibi bir süre kayak sezonu olmaktadır. Saklıkant kayak merkezi ortalama kar kalınlığı 100-230 cm. olmaktadır. Zirvede zaman zaman 5 metreyi bulmaktadır.



Antalya şehir merkezine 45 kilometre yaklaşık 1 saat uzaklıkta olan Saklıkent buraya gelen tur misafirlerini butik otelleriyle karşılamaktadır. Hafta sonları tam kapasite ile çalışan butik otel tur şirketleri tarafından yapılan rezervasyonlarla yoğunluk yaşamaktadır.

Kolay ve orta zorlukta pistler bulunmaktadır. Saklıkent kayak merkezinde 1 adet 1400 metre uzunluğunda telesiyej, 1 adet baby lift, 2 adet teleski, snowtubing lift yer almaktadır. Karakaya chairlift, saklıbel teleski, Nadir Gez Teleski, snowtubing lift, babylift Saklıkent kayak merkezi liftleridir. Kayak hocaları eşliğinde kayak yapma imkanı bulunmaktadır.

Saklıkent beldesinde tatil yapan misafirler yürüyüş, dağ bisikleti, avcılık, binicilik, kayak gibi aktiviteler yapmaktadır.  Saklıkent kent merkezinde restoranlar, kafeler bulunmaktadır.