24 Haziran 2014 Salı

Burhaniye Turu


Balıkesir ilinin şirin ilçesi Burhaniye Ege denizi kıyısında yer almaktadır. Şirin tatil beldesi 7 kilometre sahil şeridi ile yaz mevsiminde deniz, kum, güneş isteyen herkesi ağırlamaktadır. Turizm şirketleri tarafından Burhaniye’ye turlar düzenlenmektedir. Günübirlik veya konaklamalı turlara katılan misafirler Burhaniye’de eşsiz bir tatil yaşamaktadır. Burhaniye doğal güzellikleri, ören yerleri, tarihi ve turistik görülmeye değer yerleri ile misafirlere dolu dolu tatil yaşatmaktadır.

Burhaniye’de tatil yapan misafirler otel, motel ve Burhaniye kiralık yazlık villalarında konaklamaktadır. Burhaniye termal suları ile de ünlü bir beldedir. Burhaniye tatilinde hem eğlenilmekte, hem dinlenilmektedir. Sahil şeridinde beach clupler, çay bahçeleri, kafeler yer almaktadır. Balık, deniz ürünleri, yöresel yemekler sunan restoranlar bulunmaktadır. Bol oksijenli tertemiz havası olan Burhaniye’de piknik yerleri bulunmaktadır. Eğlenmek isteyen misafirler için diskolar vardır. Tekne turları ile ada ve koy gezileri, doğa yürüyüşleri, foto safari, su sporları Burhaniye’de yapılan aktiviteler arasındadır.  

Burhaniye misafirleri çevre tatil beldelerinde de vakit geçirmektedir. Düzenlenen turlarla Akçay, Güre, Altınoluk, Güre, Kadırga Koyu, Ayvalık, Cunda, Sarımsaklı, Kazdağları, Dikili, Gömeç, Karaağaç, Pelitköy, Behramkale, Küçükkuyu, İda Dağı, Edremit Körfezi, Şahinderesi Kanyonu, Sarıkız Tepesi , Derman kaplıcaları gezilen yerler arasındadır.

Burhaniye’de gezilecek yerer arasında Adramyteion antik kenti bulunmaktadır . Osmanlı döneminden, Roma döneminden günümüze kadar gelen camiiler, su kemerleri bulunmaktadır. Madra dağı eteklerinde kaya sunakları bulunmaktadır. İnkaya mağarası, Hisarköy Kaya sunağı görülmeye değer yerler arasındadır.

Burhaniye denize girilecek yerler arasında mavi bayraklı Ören plajı da bulunmaktadır.